lördag 24 september 2016

Epic Sweden - Stage 2 (test run)
Ytterligare en dag har passerat, 92km blev det idag och drygt 9 timmars cyklande...

Klockan ringde 6.15 och det var bara att masa sig iväg och äta frukost. Gårdagens 11 mil kändes förvånansvärt lite i benen, bådade gott inför dagens andra etapp.
Det hade regnat i natt men vi hoppades det skulle torka upp hyfsat snabbt. Efter några km på asfalt som uppvärmning hittade vi ut på leden igen.
Det var ganska blött i skogen och det dröjde inte så länge innan vi möttes av hala rötter, stenar och hällar. Mina däck fladdrade omkring till höger och vänster och så fort man inte gick rakt över rötterna stack framhjulet.


Om vi klivit av cyklarna och gått hade det antagligen gått snabbare.

Det var en riktigt lång första sträcka och jag tror vi håll på i närmare 2 1/2 timme innan vi kom till första depåstoppet, vi hade tänkt att det skulle gå bra mycket snabbare som man kunde skicka av lite kläder... För er som är vana i Hellas tänk er de etapper på blå som som är som grötigast med sten och rötter... eller när man passerar Öringesjön över alla rötter... i runt 2 mil... det gick inte snabbt...
Sträckan tog ut sin rätt och två av våra kombattanter kastade in handduken och bröt för att åka hem.

Efter att vi maskat oss fram i timmar började terrängen bli torrare samtidigt som det sakta men säkert blev torrare och torrare.
Vid andra stoppet hade hade vi kommit typ 4.5 mil och hade lika långt kvar.

Här bröt de återstående bakom oss och satte sig i bilen...

Vi var tre som låg och körde tillsammans... För att komma till Malmköping i tid beslöt vi att köra runt 15 km grusväg/asfalt för att skära bort en bit av leden och genskjuta den längre fram.
Nu var det "bara" några mil kvar, typ 3 mil stig. Nu var det mer eller mindre torrt igen på stigarna så vi kunde öka lite fart. Men terrängen är fortfarande ganska krävande och väldigt kuperad, långa långa uppförsåkningar bland stenar och rötter... men efter uppför kommer utför.. bara att hålla tungan rätt i mun utför så man inte flyger över styret.
Vi gör ett tredje depåstopp och har väl runt 2 mil kvar ute i skogarna...

Efter typ 7-8 timmar i denna typ av terräng börjar det sätta sina spår i kroppen, en hel del push-bike, bärandes upp för en del klippor osv gör att tekniken blir sämre och sämre, men likt en gammal dieselmotor maler jag på. Andreas och Jojje fick spatt och flög iväg framför mig, själv fortsätter jag mala lika snabbt... eller lika långsamt... välj själv :)


Efter drygt 9 timmars cyklande.. eller mjae.. i början puttandes/bärandens av cykel... landar jag på Malmköping camping... wow...
Att cykla i denna typ av terräng är oförlåtande. Har du inte power i benen eller tekniken fixar du det sannolikt inte... Att orka vara ute så pass länge som vi är sätter en ytterligare dimension på det hela...
Men det finns en del guldkorn, men jag skulle nog inte rekommendera någon att cykla alla dessa mil för att hitta dem :)
Läge att sova, imorgon är sista etappen, drygt 20 mil MTB i benen på 2 dagar.. känner mig lite trött idag men lite sömn gör nog bra :)

Location:Förrådsgatan,Malmköping,Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar