måndag 27 juni 2016

Cykeln var helt färdig efter midsommarafton..

Efter att lite oplanerat skrivit om planerna för helgen, från att tänkt åka till Hudviksvall och köra ett MTB-race blev det att packa cykeln för att köra La Marmotte i Frankrike på Lördag.

Men det krävs lite träning inför en sådan utmaning och när SCK-boysen la ute att det var samling vid klubbstugan (OKQ8 Brommaplan) på midsommarafton med sovmorgon (YEEES!) 10.00 och man kollade vad SMHI hade att erbjuda var det bara att åka dit!

Det var kanonväder även i Stockholm på lördag och för att få lite distans tänker jag att jag cyklar från Tyresö till Bromma och möte upp de andra. Det var tomt ute på lördagsmorgonen, alla ligger hemma med baksmälla och själv har jag solen i ryggen och nedförsbacke hela vägen till Bromma tänker jag att nu är det dags, vi ger oss på den magiska gränsen på Sub 40 min till Jobbet.. Blåser på i hyffsat tempo, i princip inga andra trafikanter att ta hänsyn till, lyckas nå jobbet med 20 sekunders marginal... YES! Bra uppvärmning...

Möter upp de andra vid klubbstugan.. En glad skara, Kapten Danne säger han tänkte köra 4:or, alla skruvar på sig, de hade tänkt sig ett distanspass.. Fyror har jag aldrig kört utomhus, tycker det är svårt att träna ute på sådana upplägg.. Viftar med flaggan att jag hakar på Danne.. Bra träning inför kommande utmaningen.. Känner mig inte riktigt i form.. 

Vi blåser iväg mot Adelsön och på vägen dit funkar det okej, vi kör 4 min bra fart, 2 min vila, växlar med varandra vem som tar förningen på 4:an.. Halvvägs efter ett gäng intervaller får jag vika ner mig och låter Danne ta alla förningar på vägen tillbaka så att jag i alla fall kan slå av några watt bakom honom och vi båda får ett bra träningspass... 

Cykeln är helt färdig nu, inte jag, så jag stannar på Statoil, tjackar läsk och bulle så att cykeln kan få ta igen sig.. Cyklar förbi jobbet och lägger cykeln på en brygga så att den får vila... jobbigt att vara cykel.. Men läsken och bullen var förträffligt gott tycker jag så det var okej att cykeln behövde ta igen sig.

Söndagen bjöd på prutt-väder, spöregn och ösregn. 

Måndagen kändes benen pigga när jag skuttade upp och ner för trapporna på jobbet, såg sedan att TTT-boysen skulle köra MTB ute i Hellas, det kan man ju inte banga... Tänker att det är bra att vispa runt benen under veckan innan La Marmotte.. Det var riktigt lätt-trampat och det blev 2 timmar som var väldigt lekfulla.. En riktigt trevlig tur blev det med Jocke, Jonas och Niklas.. 

Hemma står Malin och fräser vinnarmat, pannkakor, kanske inte det bästa om dietisten får välja men... Mycket keso, hoppade grädden, lite sylt .. så fick det bli.. Sedan var det bara att packa ihop Vengen som skall med ner till Frankrike på Onsdag.. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar