söndag 29 maj 2016

Tydlig målbild för cyklingen, träning eller tävling..

När man cyklar, oavsett landsväg eller MTB, gäller det att ha en tydlig målbild! Något som sporrar en att genomföra loppet eller en träning så bra man kan!

När det gäller tävling gick jag i år in med samma målsättning som förra året, att befinna mig bland topp 10%. Dvs, startar 1000 vill vill jag vara topp 100. Som en glad amatörcyklist tycker jag det är en "okej" målsättning, fast den är nog något justerat i år, har bara inte satt det i ord ännu.

Men det är sällan placeringen i sig som driver mig, det är snarare vad jag tänker mig att jag skall göra när jag gått i mål. Oftast kretsar det kring att äta någon god mat, helst något riktigt onyttigt som får alla hälsospecialister att fundera...


Den klassiska Pizzan efter Cykelvasan, aaaaah! Att ta sig till Phils Burger på Gärdet efter Lidingö Loppet MTB går inte heller av för hackor! Finns det egentligen någon mat som smakar direkt dåligt efter att man kört en tävling/långlopp eller en lång träning?


Avslutade denna vecka med sista distansträning med ett gäng tappra från SCK. Blev inte så långt som ursprungligen tänkt, närmare 20 mil, men vi drog ihop närmare 13 mil.

Vi var 8 tappra när vi rullade iväg, efter första stoppet föll en bort, ni får gissa vem det är på bilden, ser tröttast ut :) Uppe vid Uppsala tog Rehan av till Uppsala och sin mamma.. Då var vi 6 kvar som låg och drog i motvinden tillbaka.

Det var en hel del fina vägar och inte så mycket bilar.  Det var lite mer cykelvänligt än gårdagens söderort.

Trots vinden höll vår lilla grupp en bra fart, idag fick jag tänka på att slå av lite extra när jag växlade in framför i belgiska kedjar för, för att sedan täppa till luckan när Camilla brakar förbi efter varje rotation :)

Det kändes lite i benen sedan igår, det går inte att sticka under stolen. Men efter ett stopp på en mack, en lite coca cola och snickers kändes allt som nytt igen. Kändes piggt resten av milen och på slutet var det såklart fullt ös upp för varje backe. Idag lyckades jag ta alla backspurtar, blev ganska "schyssta" tider i Strava, man är ju lite Stava-sucker för att ha koll på sina 10%..

All and all, det var ett bra pass idag med bra körning av hela gruppen. Kammade ihop totalt 30 mil idag och igår, det blir godkänt med ett plus med de avslutande spurterna som gick bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar